Мінкультури хоче реконструювати дороги до пам'яток культури

Неділя, 17 лютого 2013, 10:58

Мінкультури планує запропонувати Мінінфраструктури проект з реконструкції та будівництва нових трас до найбільших пам`яток культурної спадщини та вноситиме відповідні пропозиції щодо поправок до держбюджету-2013.

Про це повідомив міністр культури Леонід Новохатько на координаційній нараді з питань підготовки та проведення заходів по відзначенню 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у Каневі, передає "Укрінформ".

"В мене є ідея, необхідність реалізації якої сьогодні актуальна як ніколи. Це стосується реконструкції доріг по всій Україні, що ведуть до найбільших наших національних святинь. Планую, що Мінкультури найближчим часом запропонує Мінінфраструктури запровадження загальнодержавного проекту по ремонту та будівництву нових доріг європейського рівня. Звісно, що в першу чергу мають бути відремонтовані дороги, які ведуть до Тараса", - цитує міністра прес-служба.

Новохатько підкреслив, що в очікуванні підвищеного інтересу і вітчизняної, і закордонної громади до святкування 200-річного ювілею Тараса Шевченка необхідно забезпечити створення належної інфраструктури у Каневі.

Реклама:

"Сьогодні ми оглянули у Каневі низку об`єктів і вже на новому рівні продовжили діалог між Міністерством культури та Черкаською облдержадміністрацією, яка є одним з ключових державних органів у процесі підготовки до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка… У першу чергу мають бути оновлені дороги, які ведуть до об`єктів, пов`язаних із життям та вшануванням пам`яті Шевченка", - сказав міністр культури.

На його думку, потрібно відремонтувати міські дороги, особливо в центральній частині міста, дорогу Київ-Канів та обласні траси між об`єктами, пов`язаними із життям Шевченка.

Новохатько також повідомив, що з метою забезпечення необхідного фінансування підготовчих робіт Мінкультури буде вносити відповідні пропозиції щодо поправок до держбюджету 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!