Україна збільшила експорт продукції харчової та переробної промисловості

Середа, 13 лютого 2013, 15:03

Україна у 2012 році на 18,3% збільшила експорт продукції харчової та переробної промисловості.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінагропрода.

Як зазначається, при цьому частка продукції харчової та переробної промисловості у загальному експорті продукції АПК становила близько 50%, тобто 8,8 млрд доларів.

Зростання попиту на зовнішніх ринках є індикатором підвищення конкурентоздатності харчових продуктів від українського виробника.

Реклама:

Так, у 2012 році продукція харчової та переробної промисловості у загальному експорті продукції агропромислового комплексу становила близько 50%, або 8,8 мільярда доларів, повідомляє прес-служба.

"Належна якість продукції українського виробництва дає змогу експортувати до 20% вироблених в Україні молочних виробів, 20% вироблених маргаринів, 20% бурякового цукру, 50% вироблених кондитерських виробів та 90% виробленої в Україні соняшникової олії. На сьогодні кожна друга тонна соняшникової олії, яка реалізується на світовому ринку, вироблена в Україні", - наголосив заступник міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень.

Разом із цим  попит на продовольство на світовому ринку постійно зростає. Тому, аби завоювати провідні позиції та підвищити конкурентоздатність, в Україні на підприємствах харчової промисловості запроваджуються системи контролю за якістю, в тому числі НАССР, які відповідають міжнародним вимогам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!