Співробітникам "Укрспецекспорту" пред'явлені звинувачення - МЗС

Вівторок, 12 лютого 2013, 14:19

Затриманим співробітникам "Укрспецекспорту" в Казахстані пред'явлені звинувачення.

Про це повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"За додатковою інформацією посольства України в Казахстані, 2 лютого цього року громадянам України - співробітникам держпідприємства "Укрспецекспорт", які були затримані 26 січня поточного року в Астані казахстанськими компетентними органами, були висунуті звинувачення, відповідно до ч.5 ст.112 Кримінального кодексу Казахстану - дача хабара в особливо великому розмірі", - повідомив Перебийніс.

Він нагадав, що українці арештовані казахстанським судом на строк до двох місяців, вони забезпечені всім необхідним для життя.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше у МЗС заявили, що співробітників "Укрспецекспорту" заарештували на 10 діб.

Нагадаємо, раніше видання ZN.UA з посиланням на джерело повідомила, що в Казахстані за підозрою в дачі великого хабара (200 тисяч доларів) затримано двох високопоставлених співробітників "Укрспецекспорту".

В "Укрспецекспорті" підтвердили інформацію про затримання своїх співробітників у Казахстані.

У свою чергу, казахстанська газета "Експрес К" повідомила, що спецслужби затримали начальника Головного управління озброєнь Збройних сил Казахстану генерал-майора Алмаза Асенова, який став фігурантом кримінальної справи, розслідуваної органами нацбезпеки.

Згідно із інформацією казахстанських ЗМІ, начальник Головного управління затриманий при одержанні хабара в розмірі 200 тис доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: