Позитиву для інвесторів в Росії поки немає - Ernst & Young

Середа, 30 січня 2013, 16:19

Податковий режим в Росії поліпшується, але позитиву для інвесторів поки немає.

Про це сказано в дослідженні питань оподаткування в Росії, підготовленого аудиторською компанією Ernst & Young, передає "Прайм".

У дослідженні брали участь близько 1000 російських і іноземних підприємств, що працюють в різних галузях економіки, у тому числі в автопромі, у банківському та фінансовому секторі, енергетиці та хімічній промисловості, в торгівлі, сільському господарстві, фармацевтиці та телекомунікації.

"Результати дослідження свідчать про зниження частоти податкових перевірок. Якщо в попередньому році більшість респондентів податкові органи перевіряли раз на два роки, то в 2012 році частота перевірок знизилася до одного разу за три роки", - повідомив автор дослідження, партнер Ernst & Young Іван Родіонов.

Реклама:

"Дослідження 2012 року виявило, що частка справ, які дійшли до стадії судового розгляду і врегульованих на користь платників податку, становила 82%", - наголошується в доповіді.

Крім того, для більшості опитаних компаній одним з ключових питань залишається застосування правил трансфертної освіти, свідчить доповідь.

"Переважна більшість опитаних (91%) відзначають недосконалість законодавства та необхідність внесення подальших змін", - наголошується в дослідженні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!