Кабмін на поводження з відходами витратить близько 4,7 мільярда

Середа, 23 січня 2013, 17:41

Кабмін затвердив концепцiю загальнодержавної програми поводження з вiдходами на 2013-2020 роки, орiєнтовний обсяг фiнансування якої становить 4,656 млрд гривень.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну вiд 3 сiчня 2013 року.

Згідно з документом, фiнансування програми передбачено за рахунок спецфонду державного бюджету розмiром 1,715 млрд гривень та мiсцевих бюджетiв - 2,941 млрд гривень.

"Мета програми - здiйснення заходiв щодо зменшення обсягiв утворення вiдходiв, їх збирання, перевезення, зберiгання, оброблення, утилiзацiї, знешкодження та захоронення з метою запобiгання негативному впливу на навколишнє природне середовище i здоров'я людини, а також впровадження новiтнiх технологій", - говориться у розпорядженні.

Реклама:

Як зазначається, держпрограма реалізовуватиметься у два етапи.

На першому етапi (2013-2015 роки) передбачається здiйснення заходiв щодо лiквiдацiї найбiльш екологiчно небезпечних об'єктiв зберiгання токсичних вiдходiв, зменшення обсягу утворення вiдходiв та запобiгання їх несанкцiонованому видаленню, а також реалiзацiї пiлотних проектiв iз будiвництва полiгонiв та створення потужностей з утилiзацiї, перероблення та знешкодження вiдходiв.

Другий етап програми (2016-2020 роки) передбачає здiйснення заходiв щодо створення сучасної iнфраструктури збирання, заготiвлi та утилiзацiї вiдходiв як вторинної сировини, залучення iнвестицiй у сферу поводження з вiдходами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: