МВФ закликає світ продовжувати реформи

П'ятниця, 18 січня 2013, 15:02

Нації всього світу повинні виконувати обіцянки, що стосуються бюджету і реформ, особливо США і Європа, щоб зменшити невизначеність, що заважає зростанню.

Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду, зазначивши, що світова економіка ледве уникла аварії в 2012 році, передає Reuters.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард сказала, що боргова криза єврозони і "бюджетний обрив" в США могли б призвести до зупинки зростання.

Зокрема, вона закликала США підвищити кредитний ліміт і зажадала, щоб Європа дотримувалася зобов'язань в частині боротьби з борговою кризою, що в деяких країнах означає посилення бюджетної консолідації.

Реклама:

"Очевидно, що колапс був відвернений в багатьох частинах світу, - сказала Лагард репортерам. - Важливо вживати заходів, щоб залишити невизначеність позаду. Потрібно зробити ще дуже багато".

Нагадаємо, нещодавно МВФ схвалив виділення Греції кредитного траншу в розмірі 3,2 млрд євро, оскільки країна прийняла нові скорочення видатків бюджету.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд буде працювати в Україні з 29 січня по 12 лютого 2013 року.

Згідно із повідомленням фонду, місія прибуде на чолі з Крістофером Джарвісом для початку переговорів щодо нової угоди stand by.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!