МВФ схвалив виділення Греції 3,2 мільярда євро

Четвер, 17 січня 2013, 10:12

МВФ схвалив виділення Греції кредитного траншу в розмірі 3,2 млрд євро, оскільки країна прийняла нові скорочення видатків бюджету.

Про це пишуть "Вести".

Як повідомляється, рада директорів МВФ ухвалила рішення під час останнього засідання. Ці кошти є частиною загального пакету в 130 млрд євро, частина якого була розблокована минулого місяця.

"Ситуація на грецькому фронті поліпшується, - сказав економіст Standard Chartered Томас Костерг. - Проте ситуація залишається крихкою, і, незважаючи на викуп облігацій, величезний борг Греції все ще є проблемою".

Реклама:

Кредитний транш був заморожений з червня на тлі рецесії в країні і того, що опозиція всередині Греції намагалася блокувати заходи, які були узгоджені всього три місяці тому.

У той час як європейські політики зараз звертають увагу на відновлення зростання в країнах єврозони, порятунок Кіпру і Греції, можливо, ще доведеться знову включати до порядку денного.

Уряд повинен виконати свої зобов'язання, щоб отримати можливість виділення майбутніх траншей, а європейські міністри фінансів прагнуть до додаткових заходів, якщо борг країни перестане знижуватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: