НБУ зобов'язав банки створити запас гривні

Вівторок, 25 грудня 2012, 10:27

Нацбанк зобов'язав комерційні банки створити необхідний запас гривні для безперебійного забезпечення готівкових виплат.

Про це йдеться в листі регулятора до комерційних банків, передає "УНІАН".

"З метою забезпечення безперебійної діяльності банківської системи та своєчасної виплати пенсій, соцдоплат необхідно до 28 грудня 2012 року (включно) територіальним управлінням НБУ здійснити підкріплення операційних кас банків готівкою в необхідних розмірах", - йдеться в листі.

Також у листі зазначено, що банкам потрібно отримати в теруправліннях НБУ готівку для підкріплення операційних кас, здійснити розрахунки за готівку.

Реклама:

"З 30 грудня 2012 по 2 січня 2013 (включно) забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів", - йдеться в листі регулятора.

Крім того, циркуляром регулятора передбачено, що з 29 грудня 2012 по 3 січня 2013 року банки України використовують офіційний курс гривні до іноземних валют, встановлений Нацбанком 28 грудня 2012 року.

Банки 28 грудня повинні завершити всі трансакції з клієнтами, у зв'язку з цим робота системи електронних платежів буде продовжена 27 і 28 грудня на 2 години.

2 січня 2013 року банки працюють без клієнтів і забезпечують комплекс робіт, пов'язаних з початком нового звітного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!