НБУ очолить представник пропрезидентської команди - банкіри

Понеділок, 24 грудня 2012, 16:21

Нацбанк очолить представник нової пропрезидентської команди, який не стане різко змінювати спрямованість грошово-кредитної політики.

Так вважають експерти і банкіри, передає "Інтерфакс-Україна".

"Призначення нового голови НБУ буде з колишньої системи координат. Відхід Арбузова з посади голови НБУ не відіб'ється на курсі гривні і політиці Нацбанку", - сказав глава правління середнього банку з вітчизняним капіталом, що побажав залишитися не названим.

"Призначення Арбузова першим віце-прем'єр-міністром - це підготовка до виборів нинішнього президента України на другий термін. Зміна голови центрального банку не відіб'ється на політиці НБУ та курсі гривні" , - додав глава правління невеликого українського банку.

Реклама:

"Буде призначено людину сім'ї (близьку до родини президента)", - вважає аналітик однієї з авторитетних дослідницьких організацій.

Разом з тим учасники опитування висловлюють різні припущення про те, звідки прийде в Нацбанк новий керівник.

"Новий голова НБУ буде призначений не з числа співробітників Нацбанку", - сказав перший заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін.

"Не варто очікувати людини з боку (на пост глави НБУ). Високі шанси чинного першого заступника глави НБУ (Бориса Приходько) стати новим керівником банку", - вважає директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович 24 грудня призначив главу Нацбанку Сергія Арбузова першим віце-прем'єр-міністром, а главу Ради НБУ Ігоря Прасолова - міністром економічного розвитку і торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!