ЄБРР інвестував в українську економіку понад 900 мільйонів

Середа, 19 грудня 2012, 16:48

Європейський банк реконструкції та розвитку інвестував понад 900 млн євро в державний і приватний сектори України в 2012 році.

Про це повідомив старший радник ЄБРР Антон Усов, передає "УКРІНФОРМ".

"Банк може інвестувати в українську економіку близько одного мільярда євро (на рік) - це і приватні, і державні проекти. За станом на теперішній час, тобто на початок грудня, нам вже удалося інвестувати близько 900 млн євро", - сказав він.

За словами Усова, як щодо державного сектора, ЄБРР в 2012 році закінчив фінансування автотраси Київ - Чоп, були підписані контракти і розпочалися тендерні процедури за дніпропетровським метрополітеном.

Реклама:

"Днями було підписано контракти щодо закупівлі рухомого складу для українських залізниць та укладено угоду для проведення робіт з удосконалення систем аеронавігації у великих аеропортах України. Перш за все, йдеться про Київ і Одесу. У приватному секторі велика частина інвестицій ЄБРР в 2012 році пішла на фінансування сільського господарства - близько 220 млн євро", - сказав Усов.

Водночас, як повідомив Усов, обсяг інвестицій ЄБРР в українську економіку в 2012 році буде менший порівняно з 2011 роком, коли банк інвестував понад 1 млрд євро.

"Відверто кажучи, має статися велике диво, аби ми проінвестували проекти в тому обсязі, який було досягнуто торік. Мені важко назвати точну цифру, оскільки ще залишився до кінця цього року деякий час, але торік ми інвестували дещо більше 1 млрд євро, цього року такий самий результат повторено не буде", - підкреслив старший радник ЄБРР у Києві.

Як відомо, ЄБРР готовий фінансувати проекти в Україні незалежно від співробітництва країни з МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!