ЄБРР обіцяє Україні гроші незалежно від МВФ

Середа, 19 грудня 2012, 14:04

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий фінансувати проекти в Україні незалежно від співробітництва країни з МВФ.

Про це на прес-конференції заявив директор департаменту зовнішніх і внутрішніх зв'язків ЄБРР Джонатан Чарльз, передають "Українські новини".

"Наша робота - підтримувати Україну незалежно від співпраці з МВФ", - сказав він.

Чарльз підкреслив, що ЄБРР оцінює проекти, приймаючи індивідуальні рішення по кожному з них, при цьому чинник співпраці країни з МВФ не є визначальним при прийнятті таких рішень.

Реклама:

У той же час ЄБРР вважає фактор співпраці з фондом позитивним, так як це є додатковою перевагою для країни з точки зору інвестиційної привабливості, рівня рейтингу та вартості позикових ресурсів.

Як повідомлялося, раніше директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек заявляв, що обсяг інвестицій ЄБРР в Україну в 2013 році може залишитися на рівні 2012 року, якщо Україна і МВФ домовляться про нову програму stand by.

Нагадаємо, ЄБРР готовий збільшити обсяги інвестицій у економіку України, якщо українська влада надасть можливість банку здійснювати фінансування в гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: