Apple дозволили продавати iPhone 5 в Китаї

П'ятниця, 30 листопада 2012, 10:38

Місцеві регулятори дозволили Apple, яка в останній час стрімко втрачає популярність у Китаї, ще раз поборотися за перспективний ринок.

Про це передають "Вести".

Згідно з повідомленням, Китай - другий за значимістю для Apple ринок після рідного, американського. У США iPhone 5 надійшов у продаж у вересні. У КНР гаджет завезуть в магазини лише у грудні.

У II кварталі частка Apple на китайському ринку смартфонів знизилася вдвічі до 10%. Головні покупці "яблучних" пристроїв в Китаї - фанати марки. Більшість звичайних користувачів віддають перевагу більш дешевим аналогам на операційній системі Android.

Реклама:

"Однією з причин, по якій затримка випуску iPhone 5 призвела до суттєвого спаду продажів, стала відсутність у китайського ринку інтересу до застарілих моделей Apple, які коштують дорого і відстають у технологічному плані від конкурентів", - пише видання.

Продавати в КНР будуть два варіанти iPhone 5: A1429, який працює з форматом передачі даних WCDMA і буде підключений до мережі China Unicom, і A1442, створений для роботи з CDMA і China Telecom.

В China Unicom підтверджують інформацію про те, що iPhone 5 надійде в продаж до кінця цього року, а кількість абонентів, що використовують 3G-інтернет, до 2013 року збільшиться до 100 млн. За підсумками 9 місяців цього року їх було значно менше - 67 млн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: