Зернотрейдери готові зупинити експорт пшениці

П'ятниця, 23 листопада 2012, 18:45

Зернотрейдери готові зупинити експорт продовольчої пшениці внаслідок досягнення позначки в 5,2 млн тонн із обумовлених, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Мінагропродом і зернотрейдерами, 5,5 млн тонн.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Схема співпраці ефективна, оскільки всі сторони виконують один перед одним зобов'язання, не завдаючи взаємних збитків. Ми готові зупинити експорт продовольчої пшениці", - сказав у ході зустрічі президент Української зернової асоціації Володимир Клименко.

Його позицію підтримав президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, зазначивши, що можливості для експорту продовольчої пшениці на сьогоднішній день майже вичерпано.

Реклама:

Як випливає з доповнення до Меморандуму, підписаного Мінагропродом і учасниками зернового ринку 15 листопада цього року, який визначив граничний експорт пшениці обсягом 5,5 млн тонн, подальші перспективи експорту зерна сторони розглянуть на нараді 1 грудня.

За інформацією Мінагропроду, до 23 листопада з України експортовано 11,1 млн тонн зерна, зокрема пшениці - 5,2 млн тонн, кукурудзи - 3,9 млн тонн, ячменю - 1,7 млн тонн.

Міністерство очікує, що загалом експорт зерна цього маркетингового року становитиме 21-22 млн тонн.

Як повідомлялося, раніше Мінагропрод і зернотрейдери домовилися про безперешкодний експорт із України з липня по грудень поточного року 5,5 млн тонн пшениці.

Міністерство планує після досягнення цього обсягу обговорити з учасниками ринку подальшу долю експорту цієї культури, не виключаючи введення обмежень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: