Google хоче стати мобільним оператором

П'ятниця, 16 листопада 2012, 15:07

IT-корпорація Google задумалася про можливість приступити до надання населенню послуг мобільного зв'язку.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на обізнане джерело, передає Cnews.

"Google вже провела переговори з провайдером супутникового телебачення Dish Network про партнерство в цьому новому для себе секторі, в якому, як відзначає видання, вона має намір скласти конкуренцію таким компаніям, як Verizon Wireless і AT&T", - повідомляє джерело.

"Останні, в свою чергу, є двома найбільшими операторами мобільного зв'язку в США. Розмір абонентської бази першого складає більше 111 млн користувачів, тоді як AT&T пов'язує більше 105 млн абонентів, станом на другий квартал поточного року. Однак, в своїх мережах вони використовують різні стандарти зв'язку: мережі Verizon Wireless базуються на CDMA, а AT&T - на GSM", - пише видання.

Реклама:

За даними джерела, крім Google за останній час Dish Network провела переговори і з іншими компаніями. Це дозволяє зробити припущення, що ініціатором дискусії став саме супутниковий провайдер. Однак, переговори Google і Dish Network, як уточнює джерело, поки не привели до яких-небудь домовленостей.

Ресурс Pocketnow відзначає, що в період 2005-2007 оператором мобільного зв'язку мала намір стати компанія Apple, один з головних конкурентів Google на світовому ринку в даний час.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!