Fitch стурбоване позицією України у сфері фінансування

Четвер, 1 листопада 2012, 17:24

Міжнародне рейтингове агентство Fitch стурбоване позицією України у сфері зовнішнього фінансування.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передають "Українські новини".

"Незважаючи на можливості доступу на ринок облігацій в цьому році, позиція країни в сфері зовнішнього фінансування викликає стурбованість. Розрив рахунку поточних операцій за 12 місяців збільшився до 8% ВВП, що вказує на вплив слабкого зовнішнього попиту та потреби у зовнішніх коректувань. Посилився тиск на валютний курс на тлі зростання внутрішнього попиту на іноземну валюту", - говориться в повідомленні агентства.

Fitch також відзначає, що після минулих парламентських виборів в Україні у нового уряду буде обмежений запас часу для проведення ключових реформ.

Реклама:

Потреби в зовнішньому фінансуванні, за даними агентства, будуть збільшуватися в 2013 році у міру різкого зростання виплат Міжнародного валютного фонду до 6 млрд доларів (виплати з боку і уряду, і Нацбанку).

Fitch вважає, що такий рівень, можливо, перевищує можливості уряду за зовнішніми запозиченнями, і буде потрібне часткове рефінансування від МВФ.

Поновлення угоди з МВФ знизило б ризик рефінансування, підвищило б довіру інвесторів і підтримало б збереження доступу на зовнішній ринок запозичень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: