Податкова нарахувала порушникам мільярди до сплати

Понеділок, 8 жовтня 2012, 19:57

ДПС цього року після проведених перевірок додатково нарахувала до сплати 3,86 млрд гривень податків і зборів з українських підприємств.

Про це повідомляє "УНІАН", посилаючись на прес-службу ДПСУ.

Згідно з повідомленням, за результатами проведених перевірок із категорії збиткових було виведено 74% суб'єктів господарювання.

"Половина платників податків збільшила відрахування з податку на додану вартість, 40% підприємств збільшили відрахування з податку на прибуток. Порушникам додатково нараховано до сплати 3,86 млрд гривень податків і зборів, що на 419 млн гривень більше торішніх показників. Задекларовані збитки зменшено на 8,38 млрд гривень", - йдеться в повідомленні прес-служби ДПС.

Реклама:

За інформацією відомства, автоматизована система пошуку порушників податкового законодавства дозволила виявити майже півтори тисячі суб'єктів господарювання, що використали схеми мінімізації податків.

Зокрема, найбільш популярними методами податкової "економії", за словами співробітників ДПС, стали взаємодія з фіктивними підприємствами, реекспорт імпортованих товарів за нульовою ставкою ПДВ, придбання нематеріальних послуг (консалтингових і маркетингових) і псевдоекспортні операції.

У прес-службі ДПС також відзначають скорочення кількості перевірок. Зокрема, в першому кварталі до плану-графіку документальних перевірок було включено 2,1 тис суб'єктів господарювання, в другому - 2 тис, у третьому і четвертому - по 1,7 тис.

Як заявили в ДПС, за підсумками 2012 року кількість перевірок, імовірно, не перевищить 7,5 тис, а введення електронної касової стрічки для деяких видів готівкових операцій дозволить виявляти порушників суто аналітичними методами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: