У Попова не бачать підстав підвищувати ціни на хліб

Середа, 31 жовтня 2012, 08:38

Влада Києва поки не бачить підстав піднімати ціни на соціальні сорти хліба в столиці.

Про це заявив начальник Управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський, передає "УНІАН".

"На сьогодні дійсно є звернення "Київхлібу" до центральних органів виконавчої влади, до певних міністерств і міської влади з тим, щоб визначитися, що робити з цінами в подальшому.

"Київхліб" вважає, що ціни на хліб в столиці необхідно підвищувати. Розглянувши попередні матеріали, міська влада не знаходить підстав для того, щоб на соціальні сорти хліба ціни в Києві були підвищені. Ситуація стабільна, і ці сорти хліба будуть залишатися з колишніми цінами", - сказав Яструбинський.

Реклама:

Однак, за його словами, щодо інших сортів хліба (здобні вироби або поліпшені сорти),  у виробника є право самостійно регулювати ціни.

Яструбинський не виключив, що ціни на них можуть бути підвищені.

Як повідомив чиновник, звернення щодо цін від компанії "Київхліб" надійшло ще у вересні.

Після цього КМДА запросила відповідні економічні обгрунтування у підприємства і звіти за різними сортами хліба. Протягом вересня-жовтня відповідна інформація від компанії не надходила.

"Ми зараз вивчаємо економічний стан "Київхліба". Зроблено відповідні запити. За попередньою інформацією, виробництво соціальних сортів хліба не забезпечує прибутку підприємству, але і не дає істотних збитків, рентабельність десь на нульовому рівні. Я б не сказав, що ситуація критична або сильно погана", - зазначив Яструбинський.

Начальник управління нагадав, що до соціальних сортів відносяться хліб "Український", "Білий" першого сорту і батон. В останній раз ціни на ці сорти в столиці переглядалися близько 3-4 років тому.

Як відомо, голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко заявив, що у листопаді по всій Україні зростуть ціни на хліб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: