У Порошенка хочуть подвоїти розмір повних ставок ввізного мита

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 17:21

Мінекономрозвитку пропонує вдвічі підвищити повні ставки ввізного мита - майже на 7,4 тис товарних підкатегорій, що складає 68% всієї товарної номенклатури.

Про це йдеться в законопроекті "Про Митний тариф України", передає сайт міністерства.

Згідно з аналізом регуляторного впливу від запровадження законопроекту, документ розроблено з метою забезпечення достовірності декларування відомостей про країну походження товарів та обліку цих товарів у статистиці зовнішньої торгівлі, а також для збільшення дохідної частини державного бюджету від сплати повних ставок ввізного мита.

Крім того, розробка цього законопроекту обумовлена ​​тим, що в даний час на 87,3% товарної підкатегорії Митного тарифу України встановлено однаковий рівень повної і пільгової ставки ввізного мита (за іншими підкатегоріями повні ставки перевищують пільгові).

Реклама:

"Дана міра не суперечить вимогам СОТ, "оскільки рівень повних ставок мита не зафіксовано тарифними зобов'язаннями при вступі України в цю міжнародну організацію (тарифними зобов'язаннями пов'язаний тільки рівень пільгових ставок мита)", - наголошується в аналізі.

У той же час під дію відповідних норм законопроекту, а саме - під підвищені ставки ввізного мита - підпадатимуть: тільки товари походженням з країн, з якими Україна не уклала регіональні угоди про надання режиму найбільшого сприяння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: