ЄБРР: будуть реформи - будуть і гроші

Середа, 17 жовтня 2012, 18:18

Умовою збереження фінансування ЄБРР проектів в Україні на рівні близько 1 млрд євро на рік є поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Про це заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек на засіданні комітету економічних реформ при президенті України, передає "Інтерфакс-Україна".

"ЄБРР вклав в економіку країни вже більше 8 млрд євро в рамках 320 проектів. Збереження фінансування на рівні 1 млрд євро щорічно можливо тільки за умови поліпшення інвестиційного клімату та послідовної реалізації реформ", - сказав Куусвек.

Директор з жалем зазначив, що залишається незадовільною ситуація з функціонуванням прозорої та незалежної судової системи, що, за його словами, особливо помітно при вирішенні питань комерційного характеру.

Реклама:

У числі негативу він також назвав тиск податкових органів на бізнес.

У той же час глава представництва визнав, що за останні два роки уряд України домігся значних успіхів у проведенні реформ, однак залишається залежним від зовнішніх джерел фінансування.

Зокрема, він уточнив, що припинення програми фінансування Міжнародного валютного фонду служить негативним сигналом для інвесторів.

Нагадаємо, 17 жовтня на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що у 2013 році обсяг капітальних інвестицій становитиме 300 млрд гривень.

Як відомо, обсяг капітальних інвестицій в економіку України в першій половині 2012 року перевищив 112 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: