Працівники "Яндекса" продали акції майже на три мільйони

Середа, 17 жовтня 2012, 15:58

17 топ-менеджерів - розробників, редакторів, фінансистів і юристів - в рамках опціонної програми продали близько 2,7 млн ​​акцій компанії.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на InvestorPoint.

Як зазначається у повідомленні, інсайдери "Яндекса" за останній рік продали майже 9,3 млн акцій.

Близько 2,7 млн ​​продали 17 топ-менеджерів, ще 2,2 млн - трасти невиконавчого директора "Яндекса" Джона Бойнтона і 4,4 млн - офшор BC&B Holding.

Реклама:

Судячи з кількості акцій, близько 10 менеджерів повинні були стати мільйонерами - зокрема, головний редактор "Яндекса" Олена Колмановська і керівник департаменту розробки Олексій Мазуров могли отримати більше 10 млн доларів.

"Головний редактор "Яндекса" Олена Колмановська каже, що не бачить нічого страшного в тому, що публіці стало відомо про проданих нею акціях", пише видання.

Відзначимо, що опціонна програма в "Яндексі" діє ще з 2007 року, вона розрахована на період до 2017 року, про це "Яндекс" розповів в проспекті до розміщення в 2011 році.

"Яндекс" - одна з небагатьох російських компаній, де цінні співробітники, не обов'язково топ-менеджери, за рахунок опціонної програми можуть отримати значні суми", - говорить представник компанії Тетяна Комарова.

Вона додає, що технічно продаж акцій інсайдерами відбувається за так званим торговому планом 10b5-1, мета якого - позбавити їх можливості скористатися непублічною інформацією і позбутися від акцій в підходящий момент.

Продажем займається не сам менеджер, а автоматичний брокер - за графіком, складеним як мінімум на півроку, а іноді й на рік вперед.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: