Генпрокуратура хвалиться, що стало менше справ

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 16:24

Кількість кримінальних справ в економічній сфері, порушених тільки за фактом скоротилося до 11%.

Про це повідомив заступник начальника відділу нагляду за органами податкової міліції Генеральної прокуратури України Руслан Назарага на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Проблема" фактових "справ дійсно існувала. Однак сьогодні за результатами дев'яти місяців у залишку тільки 11%" фактових "справ, тоді як за дев'ять місяців минулого року їх було понад 37%, тобто в рази скоротилося їх кількість. Усі вони знаходяться під контролем Генеральної прокуратури та обласних прокуратур ", - сказав Назарага.

За його словами, згідно з недавнім вказівкою генерального прокурора, відтепер "фактові" справи порушуються тільки за дозволом прокурора чи його заступника.

Реклама:

Як повідомила, у свою чергу, старший юрист адвокатського об'єднання Arzinger Наталія Мартинюк, бізнес продовжує відчувати істотний тиск і необгрунтоване кримінальне переслідування з боку держорганів.

У" фактових "справах строк слідства не обчислюється, він починає обчислюватися тільки з моменту визначення підозрюваної особи чи пред'явлення звинувачень. Проводяться обшуки, вилучаються документи, оргтехніка ", - сказала Мартинюк.

Як відомо, Генеральний прокурор Віктор Пшонка 30 травня заявив, що в країні до 80% кримінальних справ в економічній сфері порушуються тільки за фактом, без суб'єктів вчинення злочинів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: