Україна та ЄС боротимуться з контрабандою сигарет

Четвер, 11 жовтня 2012, 15:07

Митні відомства ЄС і України мають намір посилити боротьбу з контрабандою сигарет.

Про це заявив генеральний директор генерального директорату з оподаткування і митного союзу Єврокомісії Ханс Зурек, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, на наших кордонах зростають обсяги не тільки товарообігу, а й обсяги "сірого" імпорту, зокрема тютюнових виробів. Тож одне з основних наших спільних завдань - це об'єднати зусилля наших митних служб для боротьби з контрабандою сигарет", - сказав Зурек.

Єврокомісар з податків і митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета у своєму відеозверненні, продемонстрованому в ході семінару з питань митного співробітництва на східному кордоні Євросоюзу "Руйнуючи бар'єри", підкреслив важливість своєчасного обміну митною інформацією між країнами, враховуючи ті загрози, які несе в собі контрабанда тютюнових виробів.

Реклама:

"Одна із серйозних проблем, з якою ми стикаємося, - це контрабанда сигарет. Вона не тільки шкодить торгівлі, але й також є серйозною загрозою для безпеки, оскільки тісно пов'язана з організованою злочинністю. І співпраця в цій сфері для наших служб особливо важлива. Це включає в себе обмін необхідною і своєчасною інформацією, і питань співпраці з поліпшення систем управління ризиками", - сказав директор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: