Суд дозволив не платити хабарів за перепланування квартир

Понеділок, 3 вересня 2012, 15:36

Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю, визнавши незаконним рішення Київради від 24 травня "Про затвердження порядку перепланування житлових і нежитлових приміщень в будинках в Києві".

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу ДАБКу.

Так, на цьому ж засіданні суд визнав протиправним і скасував це рішення Київради.

На думку начальника ДАБК в Києві Сергія Кучера, рішення Київради вело до дублювання та розпорошення функцій виконавчих органів, оскільки видачу дозвільних документів на будівництво та прийняття в експлуатацію об'єктів покладено на ДАБК та її територіальні органи.

Реклама:

Згідно ж із відповідним рішенням Київради, дозвільний орган - це відповідна районна адміністрація Києва, уповноважена здійснювати дії з надання дозволу на перепланування житлових і нежитлових приміщень в будинках у столиці.

Вищеназване рішення Київради не тільки створює додатковий дозвільний документ - і додаткову комісію , але і суперечить декларативним принципом надання довільних документів, йдеться в повідомленні.

"Якщо зараз громадянин може отримати безкоштовно протягом 5-10 днів дозвільні документи на виконання робіт та введення об'єкта в експлуатацію через дозвільний центр, то для введення в експлуатацію об'єкта будівництва в порядку, який пропонує влада, створюється районна комісія з усіма наслідками, наголосили в ДАБКу.

У відомстві впевнені, що запропонований міською владою порядок веде до корупції.

"І якщо наявний порядок виключає корупційну складову шляхом того, що інспекція не контактує із замовником, а приймає документи через дозвільний центр, то запропонований порядок веде до протилежного", - сказано в повідомленні інспекції.

У повідомленні наголошується, що цим рішенням Київрада порушила Конституцію України, шість законів, в тому числі Закон "Про місто-герой Київ" та дві постанови Кабміну.

Як відомо, на сесії 24 травня Київрада також дозволила приватизацію кімнат мешканцями гуртожитків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!