Україні складно виконати умови МВФ - голова НБУ

Понеділок, 24 вересня 2012, 15:14

Україні складно виконати умови МВФ про збільшення цін на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики і населення.

Про це повідомив глава НБУ Сергій Арбузов за підсумками зустрічі з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном, повідомляють "Українські новини".

"Україна ніколи не відмовлялася від співпраці з МВФ. Ми завжди плідно працювали, продовжується спільна робота і зараз. Ця робота спрямована на подолання деяких розбіжностей, які поки що є в позиціях сторін. Упевнений, що рішення, яке задовольнить як нашу країну, так і фонд, буде знайдено. Відповідно буде продовжена програма кредитування stand by", - сказав Арбузов.

Він також повідомив, що Україна успішно залучає кошти на зовнішніх ринках, проте зважаючи на можливе загострення боргової кризи в зоні євро продовження співпраці з МВФ є доцільним.

Реклама:

Крім того, глава НБУ відзначив, що Україні складно виконати умови МВФ про збільшення цін на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики і населення.

"Складно з об'єктивних причин. Ситуація, яку ми маємо в Україні в питанні цін, складалася протягом багатьох років, але приведення тарифів на газ до економічно обгрунтованого рівня потрібно робити плавно і обережно. Населення економічно дуже чутливо до цієї проблеми. Ми шукаємо гнучке рішення, яке повинно задовольнити обидві сторони", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: