Порошенко не каже що пропонував Росії, щоб та не вводила збір на українські авто

Середа, 29 серпня 2012, 15:10

Україна запропонувала Росії чотири варіанти компромісного рішення, яке дасть змогу вивести українських виробників з-під дії введеного в РФ з 1 вересня 30-відсоткового утилізаційного збору на автомобілі.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна запропонувала чотири плани дій, і думаю, що один із них Росія сприйме... Мені здається, що всі вони мають досить серйозні юридичні обґрунтування для схвалення", - сказав він.

Міністр також висловив сподівання, що переговори з цього питання завершаться вже найближчим часом.

Реклама:

Порошенко також повідомив про свою телефонну розмову з цього питання з міністром промисловості та торгівлі РФ Денисом Мантовим, відповідальним за забезпечення нормативної документації.

"Сьогодні о 17:00 у нас буде ще одна телефонна розмова, щоб ми могли знайти компроміс та узгодити спільне рішення", - сказав міністр.

За його словами, керівники відповідних департаментів і відомств протягом середи мають напрацювати загальні варіанти, які буде запропоновано для обговорення.

"Я дуже сподіваюся, що мої, наші зусилля не залишаться без конкретного результату. Я сподіваюся, що новини з цього приводу ви почуєте вже найближчим часом, і розраховую, що вони будуть позитивними", - сказав він.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров днями заявив, що впровадження Росією з 1 вересня утилізаційного збору на автомобілі, найімовірніше, не стосуватиметься України.

Прем'єр повідомив, що ця тема також обговорювалася на нещодавній зустрічі президента України Віктора Януковича з президентом РФ Володимиром Путіним.

З 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30-відсотковий утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожен транспортний засіб, що ввозиться до РФ або вироблений у РФ, сплачується утилізаційний збір з метою гарантування екологічної безпеки.

Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів до РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на території самої Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: