"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські автомобілі в Росії подорожчають

Середа, 29 серпня 2012, 13:47

Федеральна митна служба Росії попередила, що при покупці автомобілів буде контролювати наявність відмітки про сплату утилізаційного збору.

Про це повідомило агентство "РИА Новости" з посиланням на замначальника Головного управління федеральних митних доходів та тарифного регулювання ФМС Росії Рустама Хакімова.

Ця вимога пояснюється бажання уникнути шахрайських схем.

За словами Хакімова, при оформленні угоди купівлі-продажу транспортного засобу в техпаспортах машин буде перевірятися наявність відміток про сплату утилізаційного збору.

Реклама:

Нагадаємо, на початку серпня президент РФ Володимир Путін підписав закон про введення в Росії утилізаційного збору на нові та вживані автомашини. Відповідно до закону, з 1 вересня 2012 року буде сплачуватися утилізаційний збір за кожний транспортний засіб, як ввезений в Росію, так і вироблений на її території.

Цей закон є прямою загрозою для українських виробників автомобілів. Проблема полягає в тому, що цей збір їм доведеться платити відразу, а для їх конкурентів - російських автозаводів - передбачена можливість звільнитися лише письмовою гарантією про подальшу утилізацію вироблених автомобілів.

Попросту, російським автозаводам офіційно дозволили поки не платити утилізаційний збір "живими" грошима. Відповідно, продукція українських автозаводів подорожчає відразу ж на розмір утилізаційного збору.

Базова ставка утилізаційного збору за нову легкову машину може скласти 20-45 тисяч рублів, за вантажну - в залежності від категорії - від 150 до 400 тисяч рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: