Fitch підтвердило рейтинги "Газпрому"

Четвер, 2 серпня 2012, 11:17

Міжнародне агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) російського ВАТ "Газпром" на рівні "BBB" зі "стабільним" прогнозом.

Про це повідомляє БФМ.ру із посиланням на прес-службу агентства.

Fitch також підтвердило довгостроковий рейтинг газової компанії за національною шкалою на рівні "AAA (rus)".

Також підтверджені: короткостроковий РДЕ компанії за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні "F3", пріоритетний незабезпечений рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті - на рівні "BBB", рейтинг програми емісії боргових зобов'язань Gaz Capital SA - на рівні "BBB", рейтинг програми емісії комерційних паперів Gazprom ECP SA - "F3".

Реклама:

Також Fitch присвоїв випуску десятирічних євробондів "Газпрому" в обсязі 1 млрд доларів зі ставкою купона 4,95% річних і випуску єврооблігацій обсягом 750 млн євро зі ставкою купона 3,755% річних рейтинг "BBB".

Рейтинги "Газпрому" відображають очікування Fitch, що компанія буде продовжувати отримувати вигоду від експортних цін на газ в Європі за існуючих довгострокових контрактах, в яких вартість "блакитного" палива прив'язана до цін на нафту.

Крім того, Fitch очікує, що лібералізація російського газового ринку сприятливо позначиться на фінансових показниках "Газпрому".

Однак цей позитивний ефект, швидше за все, буде знівельований через зростання податків у російській газовій галузі, кажуть у Fitch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: