В ІІ кварталі попит на золото в світі знизився на 7%

Четвер, 16 серпня 2012, 19:39

У ІІ кварталі 2012 року світовий попит на золото знизився на 7,1% і становив 990 тонн в порівнянні з 1,65 тис тонн за аналогічний період 2011 року.

Про це йдеться в огляді World Gold Council (WGC), передає "Финмаркет".

У порівнянні з попереднім кварталом падіння становило 10%.

Зниження попиту пояснюється падінням інтересу до цього дорогоцінного металу з боку інвесторів, а також скороченням споживчого попиту на ювелірні вироби в Азії.

Реклама:

Це падіння попиту частково пояснюється винятковими показниками 2011 року, а також складною макроекономічною ситуацією, проте в цих умовах золото виступає і як засіб заощадження, і як джерело ліквідності.

Попит з боку ювелірної галузі та промисловості, а також інвестиційний попит ослабли в порівнянні з ситуацією роком раніше, але ці фактори були частково компенсовані зростанням попиту з боку центробанків.

У вартісному вираженні попит залишився відносно стабільним і становив 51,2 млрд доларів проти 51,6 млрд доларів у II кварталі 2011 року (падіння на 0,8%).

Протягом кварталу середня ціна золота становила 1,609 тис доларів за унцію, що на 7% вище середнього рівня аналогічного періоду 2011 року.

У 2-му кварталі золото на лондонських торгах подешевшало на 4,3% при різкому падінні вартості всіх основних видів сировини, так як інвестори воліли вкладати в американську національну валюту на тлі триваючої боргової кризи в єврозоні.

Як повідомлялося, мільярдери Джордж Сорос і Джон Полсон, слідуючи головному правилу ринку, збільшують інвестування в золото, тоді як його курс переживає максимальне квартальне зниження з 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: