Сорос віддав перевагу золоту

Середа, 15 серпня 2012, 10:11

Мільярдери Джордж Сорос і Джон Полсон, слідуючи головному правилу ринку, збільшують інвестування в золото, тоді як його курс переживає максимальної квартальне зниження з 2008 року.

Зокрема, Фонд Сороса більш ніж удвічі наростив обсяг інвестицій в SPDR Gold Trust (до 884,4 тис. акцій) у порівнянні з попереднім кварталом повідомляє агентство Bloomberg.

Paulson & Co., у свою чергу, збільшила вкладення на 26% - до 21,8 млн акцій.

Благородний метал, чий курс, як правило, корелює з курсом євро, продемонстрував четирехпроцентрое зниження в другому кварталі.

Реклама:

Аналітики пов'язують здешевлення золота з тим, що глави ЄЦБ і Федеральної резервної системи США Маріо Драги і Бен Бернанке не поспішають надавати посилену підтримку економікам Європи і США, як обіцяли - і чого від них очікують ринки.

З кінця 2008 року до червня 2011 золото додало в ціні 70%, проте, в травні 2012 року розгубило свої досягнення - інвестори звернулися до долара.

Хеджеві фонди скоротили кількість довгострокових угод по золоту в середньому на 66%.

Тим не менш, на "золотом" ринку бичачий тренд зберігається в цілому протягом 11 років.

Його підтримують і посилюють різноманітні стимулюючі програми центральних банків, які для рядових трейдерів та інвесторів означають одне - не все гладко в економіці, інфляція може значно прискоритися.

І як би не корелював курс золота з курсом єдиної європейської валюти, у випадку проблем у останньої інвестори звертаються до вічних цінностей.

Керівництво центробанків, схоже, в даному випадку прислухається до інвесторів: регулятори банків світу і МВФ на сьогодні зберігають у своїх сейфах близько 17% усього видобутого золота, або 29,5 тонн (за даними Всесвітньої золотої ради).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!