Азаров більше не хоче купувати Hyundai

Четвер, 16 серпня 2012, 14:52

Україна більше не буде закуповувати потяги Hyundai.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час відвідування Сорочинського ярмарку на Полтавщині у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Крюківський вагонобудівний завод створив потяг не кращий і не гірший ніж Hyundai, який курсує нині на нашій залізниці. Ми Hyundai більше купувати не будемо. Купуватимемо потяги Крюківського заводу", - сказав він.

Прем'єр наголосив, що потяги вітчизняного виробництва надійні та якісні.

Реклама:

Як відомо, швидкісні електропоїзди виробництва Hyundai Rotem курсують на залізницях України під брендом "Український експрес".

Постачання 10 нових двосистемних міжрегіональних електропоїздів у дев'ятивагонній комплектації від Hyundai Corporation здійснюються в рамках проекту впровадження в Україні прискореного залізничного руху за контрактом, підписаним з компанією Hyundai Corporation 16 грудня 2010 року.

Електропоїзди Hyundai призначені для перевезення пасажирів із експлуатаційною швидкістю до 160 км/год на залізницях України із шириною колії 1520 мм на електрифікованих ділянках колії із постійним струмом напругою 3000 В і змінним струмом напругою 25000 В, частотою 50 Гц.

"Луганськтепловоз" випускає магiстральнi та маневровi тепловози, дизель- та електропоїзди, трамваї, поворотнi кола, запчастини для залiзничного транспорту. Основнi замовники - "Укрзалiзниця" i "Росiйськi залiзницi".

76% акцiй ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" належать ЗАТ "Керуюча компанiя "Брянський машинобудiвний завод", яке входить до "Трансмашхолдингу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: