"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільші автовиробники обмежують роботу заводів – бракує чипів

Понеділок, 29 березня 2021, 14:11
 

Hyundai планує тимчасово зачинити завод у Кореї через нестачу чипів у світі внаслідок пандемії – аналогічні рішення раніше прийняли Honda Motor Co Ltd та General Motors Co щодо заводів у Північній Америці.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Korea Economic Daily.

Наразі Hyundai планує зачинити заводі №1 в Ульсані у Південній Кореї у період з 5 квітня до 13 квітня, з’ясували у Korea Economic Daily.  Ця фабрика виробляє близько 311 тисяч автівок на рік, зокрема й електрокари Kona Electric та Ioniq 5.

У коментарю Reuters компанія заявила, що наразі остаточного рішення не прийнято. Як зазначають в агентстві, Hyundai мала змогу пом'якшити вплив світової нестачі чипів через наявність великого запасу чинів на відміну від своїх конкурентів.

Реклама:

Компанія стане однією з останніх, хто оголосить про припинення виробництва у зв’язку з дефіцитом.

Минулого тижня Honda Motor Co Ltd та General Motors Co оголосили, що продовжать припинення виробництва на заводах у Північній Америці протягом найближчих тижнів. Однією з причиною у компаніях також назвали дефіцит мікросхем.

Про затримки у виробництві також заявляли у Volkswagen AG.

Під час карантинних обмежень, спричинених пандемією, техіндустрія зазнала бурхливого попиту на ноутбуки та планшети, що стало однією з причин браку напівпровідників у світі. Дефіцит також погіршили санкції проти китайських техкомпаній та закриття заводів через локдауни.

Нагадаємо:

Через найгіршу за 56 років посуху у Тайвані авто та техвиробники можуть залишитися без необхідних для виробництва напівпровідників – уряд каже, що запасів води наразі вистачає до травня.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: