Сирійський режим пов'язаний з російськими банками - ЗМІ

Вівторок, 14 серпня 2012, 15:07

Сирійський режим Башара Асада, зіткнувшись цієї весни з посиленням фінансових і торговельних санкцій з боку Євросоюзу і США, звернувся за допомогою до Росії.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

На думку видання, ефективні санкції проти Сирії нездійсненні, поки її влада підтримує тісні дипломатичні та економічні зв'язки з Москвою.

Документи, які є у розпорядженні видання, являють собою листування членів сирійського уряду між собою і з іноземними компаніями, датовані травнем - липнем 2012 року.

Реклама:

"У Росії та Малайзії створюються офшорні компанії, в російських банках активуються рахунки в євро і рублях, які можуть бути готові до 5 липня. Після цього ми зможемо легко отримувати оплату за нашу нафту і самі оплачувати імпортні поставки. Ми підкреслюємо, що всім залученим сторонам необхідно дотримуватися суворої таємності, щоб Євросоюз і США не розкрили діяльність цих компаній і не включили їх в списки санкцій", - йдеться в документі.

Підтвердження того, що ці пропозиції були прийняті, у складі листів немає, як немає назв банків і компаній.

Зате в інших документах вони є: у формі сирійського контракту, висланого потенційним покупцям сирійської нафти, в якості платіжного агента вказаний "Газ промбанк", а в червневому листуванні між Sytrol і невеликим нафтотрейдером Intertrade з Дубаї в цій якості фігурує московський "Новікомбанк".

Видання зауважує, що з ще одного листа випливає, що в березні сирійські представники обговорювали питання полегшення електронних транзакцій з "Газпромбанком".

Жодна зі згаданих компаній не підтвердила, що веде бізнес з Сирією, а в прес-службі "Новікомбанка" заявили, що не коментують чутки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: