Уряд Молдови готує грандіозний розпродаж

П'ятниця, 6 липня 2012, 12:21

Молдова в 2012-2013 рр.. виставить на приватизацію коньячні комбінати Barza Alba ("Білий лелека", м. Бельці) і Aroma (м.Кишинів), а також Кишинівський тютюновий комбінат Tutun-CTC.

Про це ідеться у представленому на засіданні кабінету міністрів республіки звіті про адміністрування та роздержавлення держвласності в 2011 році, передає портал "Дело".

У підготовленому Міністерством економіки Молдови документі наголошується, що на приватизацію виставлять 100% приналежних державі акцій в АТ "Barza Alba" і АТ "Aroma", 90,81% пакет акцій в АТ "Tutun-CTC", а також 85,45% акцій АТ "Unic" (Центральний універсальний магазин, м.Кишинів), 59,49% акцій Floare-Carpet (Кишинівська килимова фабрика), 94,61% акцій Farmaco (фармзавод, м.Кишинів), Кишинівської скляної фабрики та інших підприємств.

На засіданні уряду вирішено також, що терміни і способи роздержавлення АТ "Moldtelecom" будуть визначені на основі дослідження, проведеного Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), із урахуванням темпів і прогресу розвитку сектора інформаційних технологій.

Реклама:

Крім того, буде прийнята Стратегія для забезпечення доступу приватних операторів до інфраструктури Moldtelecom.

Передбачається, що у вересні 2012 року, відповідно до рекомендацій консультанта - французької компанії BNP Paribas, буде проведений повторний аналіз ситуації в міжнародному банківському секторі для оцінки перспектив приватизації на початку 2013 року державного 56,13% пакета акцій Banca de Economii (Ощадбанк Молдови) з одночасним поліпшенням менеджменту банку шляхом впровадження принципів корпоративного управління.

Передбачено також, що галузеве відомство підготує документи для процесу приватизації державної авіакомпанії Air Moldova, враховуючи лібералізацію повітряного простору.

Планується оперативно ініціювати процедури реструктуризації держпідприємства "Залізниця Молдови" для збереження у власності держави інфраструктури, з оголошенням процесу роздержавлення послуг з метою залучення інвестицій, у тому числі шляхом реалізації проектів державно-приватного партнерства.

Крім того, буде реалізований план довгострокового розвитку Кишинівського міжнародного аеропорту шляхом ініціювання процесу залучення інвестицій в сумі 100-150 млн євро в рамках механізму державно-приватного партнерства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: