Путін розраховує на подальше зростання товарообігу з Україною

Четвер, 12 липня 2012, 18:27

Президент РФ Володимир Путін заявляє про необхідність докласти всіх зусиль для збільшення російсько-українського товарообігу.

Про це він заявив у четвер під час зустрічі із президентом України Віктором Януковичем напередодні засідання російсько-української міждержкомісії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Янукович зазначив, що товарообіг Росії та України 2011 року перевищив 55 млрд доларів, проте в 2012 році цей показник поки що не дуже хороший, і пов'язано це багато в чому з погодними умовами - "лютими умовами цієї зими".

"У загальному обсязі товарообігу Росії Україна має приблизно 6,2% - це не мала цифра, пристойна. Україна на п'ятому, здається, місці серед наших найбільших торговельно-економічних партнерів, і ми робитимемо все для того, щоб той невеликий збій, про який ви сказали, - у першому кварталі цього року - був ліквідований якнайшвидше", - сказав Путін.

Реклама:

Він запропонував зробити це питання одним із пунктів порядку денного на переговорах у четвер.

"Я упевнений абсолютно, що ми і цього року доб'ємося результатів не гірших, ніж минулого року, а може, навіть і перевищимо цей результат", - сказав Путін.

Він нагадав про те, що Росія та Україна планують здійснення низки великих проектів, і висловив упевненість в їх реалізації.

Президент РФ зазначив, що разом із ним до Ялти приїхала представницька команда російського керівництва.

"Працюватимемо стільки, скільки ви визнаєте за необхідне", - сказав Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!