У Болгарії частково заборонять All inclusive

П'ятниця, 8 червня 2012, 09:38

Болгарська влада збирається законодавчо обмежити для готелів можливість включення опції all inclusive у свої послуги.

Заборона поширюватиметься на всі готелі класом нижче 4 зірок, повідомляє портал "Дело".

Проект закону запропонували міністерству економіки і туризму в Болгарському агентстві з безпеки продуктів харчування.

На думку фахівців цієї організації, послуга all inclusive в готелях нижчого класу часто порушується, що призводить до невдоволення відпочивальників і підриву іміджу країни.

Реклама:

Директор агентства Йордан Войнов як приклад розповів про один готелі, в якому при місткості в 1000 осіб був ресторан, здатний одночасно обслужити не більше 30 осіб. На думку Войнова, послуга all inclusive у цьому готелі фактично була обманом клієнта.

"3-зіркові готелі і нижче повинні мати можливість нагодувати близько 60% своєї місткості. Якщо, наприклад, місткість готелю 100 осіб, то місць у ресторані має бути мінімум на 60 осіб", - пояснив він.

"З кінця травня інспектори обласних дирекцій з безпеки продуктів харчування Бургаса, Варни і Добрич почали посилені перевірки морських курортів. Вони перевіряють торговельні об'єкти, рухомі, тимчасові і сезонні об'єкти громадського харчування, заклади в готелях, а також і об'єкти, що пропонують послугу all inclusive", - говорить Войнов.

Крім того, зазначив Войнов, минулого літа через неякісних продуктів харчування, які пропонуються за послугою all inclusive, більше 300 готелів були оштрафовані.

"В ході перевірок були виявлені продукти харчування з невстановленим походженням, із закінченим терміном придатності і зберігалися при неправильному температурному режимі", - поінформував він.

Масове поширення послуги all inclusive призвело до того, що в 2011 році в Болгарії був змушений закритися кожен п'ятий ресторан.

Справа в тому, що, сплативши харчування заздалегідь, туристи воліють відстояти чергу в готельному ресторані і вживати не завжди якісну їжу, ніж іти у нормальний ресторан і знову оплачувати їжу.

Останні п'ять років спостерігається стійка тенденція, за якої майже 80% іноземних туристів, що відпочивають у Болгарії, обирають систему all inclusive.

Тим часом мінуси системи all inclusive почали приводити до відмови від неї і на турецьких курортах. Організатори яхт-турів в Мармарісі не стали чекати політичної волі і самі відмовилися від all inclusive.

"Вартість туру при використанні системи "все включено" була вкрай занижена. У результаті якість їжі та напоїв, що продаються на борту, залишала бажати кращого. Ми отримували величезну кількість скарг від туристів. Тепер ми можемо надавати туристам послуги більш високої якості", - заявив голова Кооперативу Морських Перевізників Мармаріса Алі Берк.

Він зазначив, що власники яхт і організатори яхт-турів вже зараз задоволені прийнятим рішенням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: