Токійська фондова біржа пережила обвал

Понеділок, 4 червня 2012, 11:04

Після обвального падіння на початку дня котирування на Токійській фондовій біржі стабілізувалися сьогодні на низькому рівні в мінусовій зоні.

До завершення операцій в 15:00 за місцевим часом ключовий для Японії індекс Nikkei 225, який фіксує курси акцій 225 провідних компаній країни, опустився на 1,74% у порівнянні з підсумковим результатом в минулу п'ятницю, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Він втратив 144,62 пункти і скотився на межу 8295,07 пункту.

Nikkei 225 опинився сьогодні на найнижчій позначці в 2012 році. В окремі моменти торгів він падав більш ніж на 2%.

Реклама:

До найнижчого рівня з грудня 1983 року впав сьогодні і більш широкий індекс TOPIX, який відображає курси акцій всіх компаній в елітній першій секції Токійської біржі.

Він втратив 13,42 пункту і вийшов на позначку 695,51 пункту.

Інвестори вважають особливо тривожним те, що TOPIX у своєму падінні пробив сьогодні психологічно важливу межу в 700 пунктів.

Обвал на Токійському ринку стався під впливом негативної інформації з усіх найважливіших для Японії зон світової економіки.

У п'ятницю до найнижчого рівня в цьому році впав ключовою для США біржовий індекс Доу-Джонса.

Це сталося після публікації статистичних даних про ситуацію на американському ринку праці, які виявилися гіршими, ніж очікувалося.

З ЄС продовжують надходити повідомлення про можливий вихід Греції із зони євро і наростання фінансових проблем в Іспанії, що загрожує різким розростанням кризи у всьому Європейському союзі.

У Китаї відзначено уповільнення темпів економічного зростання, а Пекін поки не оприлюднив переконливої програми стимулювання економіки.

Тривожна ситуація в США і ЄС призводить до нового падіння курсу американського долара і євро по відношенню до японської єни.

Це вкрай невигідно японським корпораціям, які активно працюють на зовнішніх ринках.

Сьогодні, зокрема, більш ніж на 4% знизилися в ціні акції Тойоти, сильно подешевшали акції Кенон, Соні, Никон, Епсон, Номура, Панасонік.

Проте в другій половині торгів інвестори в Токіо стали утримуватися від активних операцій - вони чекають нової інформації, зокрема, підсумків майбутнього наради керівництва Європейського центрального банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!