Нафта дешевшає на побоюваннях за економіки Європи та США

Четвер, 31 травня 2012, 09:07

Світові ціни на нафту знижуються в четвер на тлі стурбованості щодо можливого посилення боргової кризи в єврозоні і слабких статданих з ринку житла США.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 31 травня опустилася на 0,19 долара, або на 0,22%, - до 87,63 долара за барель.

Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,29 долара, або на 0,28%, - до 103,18 долара за барель.

Реклама:

"Люди бояться витрачати гроші на тлі ускладнення економічної ситуації в Іспанії", - сказав агентству Bloomberg гендиректор Barratts Bulletin Джонатан Барратт.

З песимізмом на ринках були сприйняті дані про те, що індекс, який відображає динаміку обсягу незавершених угод із продажу будинків на вторинному ринку США, в квітні скоротився на 5,5% в порівнянні з березнем - до 95,5 пункту, хоча аналітики вважали, що показник не змінився.

Крім того, аналітики прогнозують, що Міненерго США в четвер повідомить про зростання запасів нафти в США за минулий тиждень на 1 мільйон барелів - до 383,5 мільйона барелів.

Аналогічні дані в середу представила аналітична організація Американський інститут нафти (API) - за її даними, показник скоротився на 353 тис барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: