Грецькі банки отримають 18 мільярдів євро на рекапіталізацію

Середа, 23 травня 2012, 13:44

Стабілізаційний фонд Греції схвалив надання 18 мільярдів євро (22,96 мільярда доларів) для порятунку чотирьох найбільших банків країни.

Фонд фінансової стабільності Греції повідомив, що схвалив угоду про надання коштів у вигляді нот, які будуть випущені механізмом стабільності єврозони (EFSF), передає Reuters.

За словами банкірів, рекапіталізація дозволить їм знову отримати фінансування Європейського центробанку, який минулого тижня відрізав від нього ряд кредитних організацій Греції через нестачу необхідного для підтримки платоспроможності капіталу.

Величезні втрати під час обміну держоблігацій Греції в березні висушили капітал системно значущих банків Греції, в той час як влада країни намагається знайти необхідні кошти для рекапіталізації кредитних організацій, щоб допомогти їм впоратися з нестачею коштів.

Реклама:

Рекапіталізація грецьких банків є однією з найбільш важливих частин програми міжнародної фінансової допомоги, схваленої Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом в березні для запобігання банкрутства країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: