До кінця року інвестскладову включать у тарифи на компослуги

Середа, 23 травня 2012, 12:25

Протягом найближчих двох-трьох місяців Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, планує розробити формулу включення інвестиційної складової в тариф на постачання теплової енергії, водопостачання та водовідведення.

Про це повідомив директор Департаменту проектного управління систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Станіслав Захаров, передає "Українська енергетика".

"В області приведення тарифів за формулою "собівартість плюс" до формули "собівартість плюс інвестиції плюс рентабельність" на сьогоднішній день зроблено достатньо багато. Зокрема, регулятор розробляє і планує у найближчі два-три місяці затвердити формулу включення в тариф інвестскладової. В будь-якому випадку, до кінця року інвестскладова буде включена в тариф", – сказав він.

В той же час, за його словами, досі залишається невирішеним таке питання, як розроблення чіткого механізму компенсацій, яка б стабілізувала діючі тарифи.

Реклама:

"Якщо ми завтра перейдемо на ринок "реальних" тарифів, населення просто перестане платити", – впевнений Захаров.

Тому, на його переконання, населенню також необхідно запропонувати можливість економії енергоспоживання за рахунок термомодернізації будинків, встановлення лічильників обліку теплової енергії тощо.

Як повідомлялося, раніше перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський заявляв, що Україна буде вводити збільшення тарифів на енергоносії для населення після розробки програми адресної допомоги та застосування енергозберігаючих технологій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: