"Белавіа" звинуватила "Аерофлот" у спробі захоплення білоруського авіаринку

П'ятниця, 6 квітня 2012, 19:57

Заступник гендиректора авіакомпанії "Белавіа" Ігор Чергінець звинувачує російський "Аерофлот" у спробі захоплення білоруського авіаринку.

Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на публікації у білоруських ЗМІ.

"Основна роль у події - "Аерофлоту", причому з самого початку. Такими діями "Аерофлот" прагне захоплення білоруського авіаринку. Це знайшло підтвердження і у вчорашній ситуації, коли нас поінформували про обмеження польотів в російські регіони", - заявив Чергінець.

На його думку, "Аерофлот" зацікавлений в таких обмеженнях.

Реклама:

"Вони вважають, що наші дії щодо розвитку регіональних польотів завдають їм шкоди. Якщо подивитися, хто літає в регіони, - літаємо ми. Російські авіакомпанії практично не виконують ці рейси, тільки разом із "Белавіа", тобто це рейси спільної експлуатації", - сказав Чергінець.

Він стверджує, що саме "Аерофлот" виступив ініціатором листа, який надійшов із Мінтрансу Росії.

"Наші рейси вони намагаються перевезти всі через Москву", - сказав заступник ген директора "Белавіа".

Він додав, що нині значна частина пасажирів, які літають з Мінська до Москви, є транзитними - вони направляються з російської столиці до Америки, Південно-Східної Азії, країн СНД.

"Попит на прямі рейси між столицями набагато менший", - вважає Чергінець.

На його думку, на напрямку Мінськ-Москва цілком вистачило б чотирьох рейсів на день - по два з кожного боку.

Він попередив, що якщо російська сторона, і "Аерофлот" зокрема, буде і далі розвивати конфлікт, то Білорусь направить транзитний потік пасажирів не через Москву, а через інші країни.

Як відомо, авіасполучення між Москвою і Мінськом було перервано вранці 26 березня через те, що сторони не домовилися про кількість рейсів. За угодою, кількість рейсів має бути паритетною.

У зимовому розкладі було по п'ять щоденних рейсів між Мінськом і Москвою, а в літньому розкладі "Белавіа" отримала дозвіл на чотири польоти в день в Москву, і білоруська влада видала російській стороні дозвіл так само на чотири рейси.

Однак російська авіавлада заявила, що "Аерофлот" вже продає квитки на всі рейси, які значилися в розкладі, і зажадала не вносити в нього змін.

Зараз польоти тимчасово дозволені, але проблема не врегульована.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: