Уряд схвалив передачу інвестору 49% акцій запорізького титанового комбінату

Четвер, 5 квітня 2012, 14:28

Кабінет міністрів схвалив передачу потенційному інвестору 49% частку в держпідприємстві "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК).

Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну № 243 від 23 січня 2012 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, Фонд держмайна після отримання в своє управління цілісного майнового комплексу (ЦМК) ЗТМК має надати уряду пропозиції про створення ТОВ "ЗТМК" з недержавними учасниками.

Держава оцінить і внесе (ЦМК) до ТОВ підприємства і отримає в створюваному товаристві частку в розмірі не менше 51% його статутного капіталу.

Реклама:

Інвестор, у свою чергу, зробить свій внесок у створення і розвиток товариства тільки грошовими коштами.

Пропозиції про суму, терміни і напрями використання коштів ФДМ повинен надати на розгляд Кабміну.

ФДМ також має розробити порядок і терміни погашення простроченої заборгованості ДП "ЗТМК" із виплати заробітної плати, податків, зборів та інших обов'язкових платежів за спожиті енергоносії.

Потенційних приватних інвесторів-учасників товариства планується визначити на конкурсних підставах.

ФДМ виступить засновником ТОВ "ЗТМК" від імені держави.

При цьому "ЗТМК" після свого акціонування не буде включений в Державну холдингову компанію (ДХК) "Титан України", як це передбачала урядова постанова № 154 від 25 лютого 2009 року.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 23 березня 2012 повідомив, що ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат" має потенційного інвестора, який готовий вкласти в нього 700 млн доларів, але не уточнив, про якого інвестора йдеться.

Янукович також повідомив, що уряд уже затвердив програму розвитку ЗТМК, і просив поінформувати його, з якої причини відповідну постанову до сих пір не оприлюднено.

ЗТМК є єдиним в Україні та Європі виробником металевого губчастого титану.

Проектна потужність комбінату - 20 тис тонн на рік, однак через знос виробничих фондів підприємство в даний час може випускати 10 тис тонн.

Після перетворення підприємства в акціонерне товариство планувалося включити його в державну холдингову компанію "Титан України", в яку вже увійшли "Сумихімпром" і ДАК "Титан", що володіє 50% +1 акція ЗАТ "Кримський титан".

Керівники "Титану України", а також "Сумихімпром" і ЗТМК - колишні топ-менеджери з OstChem Group, що входить Group DF Дмитра Фірташа, який заявляє про бажання об'єднати свої активи в титановій галузі з державними і створити єдину структуру в цій сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!