Льовочкін захистив Калетніка та Хомутинніка

Понеділок, 23 квітня 2012, 13:14 -

В Адміністрації президента стверджують, що в публікації "Калетнік, Хомутиннік та Льовочкін переграли Януковича" невірно описана роль глави АП Сергія Львовчкіна.

Про це ідеться у листі прес-служби президентської адміністрації на адресу "ЕП".

"У вашій публікації від 20 квітня 2012 року (о 14:45) за авторством Валентина Пісоцького під заголовком "Калетнік, Хомутиннік та Льовочкін переграли Януковича" опубліковані домисли щодо діяльності глави Адміністрації президента Сергія Львовчкіна, які не відповідають дійсності", - наголосили у прес-службі.

В АП стверджують, що автором ЕП "здійснено низку помилкових припущень щодо негативного впливу статей Кодексу на права суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що здійснюють митне оформлення вантажів".

Реклама:

"При здійсненні аналізу статей Кодексу, зокрема щодо коригування митної вартості, упущено положення щодо згоди декларанта на таке коригування, хоча у наведеній у статті порівняльній таблиці таке положення присутнє", - зазначили в адміністрації.

Також, вважають у президентській адміністрації, у статті "проігноровано цілу низку позитивних нововведень Кодексу, які спрощують порядок митного оформлення при перетині митного кордону, зокрема скорочення термінів такого оформлення, можливості випуску товарів навіть у випадку недосягнення згоди щодо митної вартості між митним органом та суб’єктом ЗЕД, перенесення основного контролю з пункту пропуску на внутрішню митницю".

В АП ніяк не прокоментували інші приклади потенційної шкоди, яку може завдати бізнесу Митний Кодекс. Зокрема, деякі з цих прикладів наведені в матеріалах "Економічної правди".

Голова Адміністрації повністю зняв з себе відповідальність за те, що Митний Кодекс прийнятий саме у такій редакції. В АП наголосили, що нова редакція Митного кодексу отримала схвалення всіх профільних міністерств і відомств України, а також міжнародних організацій.

"Звертаємо вашу увагу на те, що Адміністрація президента отримала офіційні листи з пропозиціями підписати останню редакцію Митного кодексу, прийнятого Верховною радою, від Кабінету міністрів та Міністерства юстиції, а також від Американської Торгівельної палати в Україні", - наголошується у повідомленні.

"Підписати цей документ також рекомендували профільні служби Адміністрації президента, в тому числі - Координаційний центр з упровадження економічних реформ. Зокрема, Міністерство юстиції за підписом першого заступника міністра І.Ємельянової повідомило Адміністрацію президента про відсутність пропозицій та зауважень до Кодексу. Із Секретаріату Кабінету міністрів надійшла копія закону, завізована без зауважень прем'єр-міністром М.Азаровим, міністром економічного розвитку і торгівлі П.Порошенком, міністром юстиції О.Лавриновичем, Головою Державної митної служби І.Калєтніком, першим заступником міністра фінансів А.Мярковським, із пропозицією Кабінету міністрів підписати закон", - підкреслили в АП.

Після цього, поінформували у прес-службі, ураховуючи позиції профільних структурних підрозділів Адміністрації президента, Координаційного центру з упровадження економічних реформ та Кабінету міністрів, Митний кодекс був переданий в установленому порядку на підпис президентові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: