Nestle купує у Pfizer бізнес із виробництва дитячого харчування

Понеділок, 23 квітня 2012, 09:37

Швейцарська Nestle SA в понеділок погодилася придбати у американського фармацевтичного концерну Pfizer Inc. за 11,85 млрд доларів бізнес із виробництва дитячого харчування Pfizer Nutrition.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу Nestle.

У Nestle очікують, що придбання почне надавати позитивний ефект як на показники продажів і прибутковості бізнесу, так і на прибуток у розрахунку на акцію по завершенні першого повного року з моменту закриття угоди, яка підлягає схваленню акціонерів і регуляторів.

Nestle оцінює продажу підрозділу в 2012 році в 2,4 млрд доларів. Порядку 85% продажів Pfizer Nutrition припадають на ринки, що розвиваються.

Реклама:

Nestle вже є світовим лідером у виробництві молочних сумішей для дітей, на компанію припадає 17% цього світового ринку.

Покупка дасть можливість швейцарської компанії розширити присутність в Китаї, де Nestle не входить в число лідерів: на китайському ринку частка Nestle становить 2,3%, Pfizer - 7,4%, злиття забезпечить швейцарській компанії третє місце на ринку - після Mead Johnson і Danone.

Pfizer продає бізнес із виробництва дитячого харчування в рамках програми позбавлення від непрофільних активів.

Сукупна річна виручка двох непрофільних підрозділів складає всього 5,5 млрд доларів від 70-мільярдної загальної виручки Pfizer.

Pfizer Inc. заснована в 1849 році. Сучасну назву компанія отримала в червні 2000 року в результаті злиття компаній Pfizer і Warner-Lambert Company.

Компанія Nestle заснована в 1866 році, контролює близько 1,5% світового ринку продуктів харчування і напоїв. Крім того, компанія володіє акціями підприємств парфюмерно-косметичної і фармацевтичної промисловості.

Nestle випускає продукцію на більш ніж 480 фабриках в 86 країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: