Поставки газу через "Північний потік" припинять 15 квітня

П'ятниця, 13 квітня 2012, 18:55

Поставки газу по трубопроводу "Північний потік" будуть припинені 15 квітня,а відновити їх планується в кінці квітня для інтеграції першої нитки газопроводу з другою.

Про це йдеться у повідомлення оператора проекту компанії Nord Stream AG, передають "Риа новости".

Запуск другої черги потужністю 27,5 млрд кубометрів в рік заплановано на жовтень 2012 року.

Компанія Nord Stream почала планові роботи з налагодження систем управління для подальшої інтеграції двох ниток газопроводу "Північний потік" в єдину автоматизовану систему.

Реклама:

"У період настройки, тестування та сертифікації інтегрованої системи управління потік газу буде перекритий на російському і німецькому берегах. Компанія Nord Stream офіційно повідомила всі зацікавлені сторони про припинення транспортування і закінчила всі підготовчі роботи. Крани будуть закрито 15 квітня 2012 року. Після проведення необхідних тестів і закінчення сертифікації в кінці квітня Nord Stream відновить транспортування газу. Терміни робіт з налаштування систем управління були узгоджені з партнерами Nord Stream", - сказано в повідомленні.

З моменту введення в експлуатацію в листопаді 2011 року перша нитка "Північного потоку" поставила до Європу природного газу в обсязі 3,6 млрд кубометрів.

Акціонерами Nord Stream є "Газпром" (51%), німецькі Wintershall Holding і E.On Ruhrgas (по 15,5%), французька GDF Suez і нідерландська Gasunie (по 9%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: