Євро і австралійський долар дешевшають на тлі даних із Китаю

П'ятниця, 13 квітня 2012, 10:15

Курс євро і австралійського долара знижується у п'ятницю, оскільки дані про зростання в Китаї розчарували інвесторів, які розраховували на сильні показники.

Проте, інші китайські дані, які в цілому співпали з прогнозами, обмежили спад, повідомляє агентство Reuters.

Валютні ринки поки не відреагували на новину про те, що північнокорейська ракета дальнього радіусу дії впала в море через кілька хвилин після запуску в п'ятницю.

Євро знизився до долара на 0,13% - до 1,3169 долара, відступивши від тижневого максимуму 1,3213 долара за євро, досягнутого в четвер.

Реклама:

Чутлива до ризику валюта залишається нижче основного рівня опору 1,3209 долара за євро.

Австралійський долар впав на 0,3% - до 1,04 долара США, частково розгубивши очки, набрані в четвер завдяки несподівано сильній статистиці щодо місцевого ринку праці та гарним показникам кредитів із Китаю, найбільшого експортного ринку країни.

Шанси на те, що євро і "австралієць" проб'ють рівні опору, зберігаються, на думку деяких аналітиків, оскільки інші китайські дані, такі, як роздрібні продажі за березень і промислове виробництво, співпали з прогнозами.

"Хоча ринок показав передбачувану реакцію на більш слабкий, ніж очікувалося, ВВП, показники за березень не такі уже й погані, що вказує на деяку стабілізацію після слабкості в перші місяці", - сказав Теппо Іно з Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

На цьому тлі долар продовжив відновлення до єни у п'ятницю.

Деякі трейдери говорять, що японські інвестори купують зарубіжні активи на початку нового фінансового року.

Долар виріс до єни на 0,21% - до 81,05 єни за долар, продовжуючи підніматися з шестимісячного мінімуму 80,57 єни за долар, досягнутого в середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!