Акції компанії Nokia впали на 18%

Середа, 11 квітня 2012, 17:54

Акції Nokia в середу впали на 18%, коли фінський виробник стільникових телефонів попередив, що прибуток його знизиться через жорстку конкуренцію, особливо в Індії, Африці, Китаї і на Близькому Сході.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal і Financial Times.

Розрахунок Nokia на повторне завоювання американського ринку смартфонів поки не виправдовується: в програмному забезпеченні новеньких Lumia 900 виявлені вади.

За словами гендиректора Nokia Стівена Елопа, вся справа в тому, що компанія переживає перехідний період.

Реклама:

"Що стосується підрозділу Smart Devices, ми тільки що почали набирати оберти (с брендом Lumia на базі програмного забезпечення Windows), збільшуючи обсяг інвестицій в Lumia для досягнення успіху на ринку", - сказав Елоп.

В минулому році Елоп оголосив, що Nokia відмовиться від власного ПЗ Symbian і разом з Microsoft буде розробляти нову лінійку телефонів на базі Windows, щоб повернути собі зайняті конкурентами позиції.

Головними суперниками Nokia вважає Apple з його iPhone і виробників телефонів, що використовують розроблене Google програмне забезпечення Android.

Збої в роботі програмного забезпечення Lumia 900 виявилися через кілька днів після початку продажу в минулу неділю: виникли проблеми з управлінням пам'яттю, які в окремих випадках ведуть до втрати з'єднання з інтернетом. Lumia 900 працює на базі Windows.

"Проблема полягає в програмному забезпеченні, оскільки з самим телефоном і з мережею все в порядку", - йдеться в спільній заяві директора Smart Devices Джо Харлоу і керуючого американським підрозділом Nokia Кріса Вебера.

Nokia обіцяла усунути несправність вже до 21 квітня. Тим, хто придбав "глючний" смартфон отримають кредит в 100 доларів на рахунок AT&T.

Опитані аналітики вважають, що неприємність ще не катастрофа, і Nokia як і раніше має шанси завоювати довіру досвідчених американських користувачів.

Lumia 900 відрізняється від попередньої версії Lumia 800, що продається в Європі, великим розміром екрану і сумісністю з мережами 4G.

Американський оператор стільникового зв'язку AT&T продає Lumia 900 за 99,99 доларів разом з дворічним контрактом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: