Більше 60% українців не хочуть купувати ліцензійний контент

П'ятниця, 30 березня 2012, 16:06

Дві третини українців (61%) на сьогодні не готові купляти ліцензійний контент (програмне забезпечення, музику, фільми, електронні книги тощо), а платити за "ліцензію" згодні 9% населення.

Такі дані дослідження, проведеного компанією Research & Branding Group (група компаній у галузі досліджень ринку і рекламної діяльності), передає "Укрінформ".

"Жителі України швидше згодні, ніж не згодні (48% і 9% відповідно) з тим, що висока для більшості пересічних громадян вартість ліцензійного контенту обмежує їх доступ до передових знань, а отже - віддаляє Україну від високорозвинених країн", - наголошується в дослідженні.

Крім того, зазначає R&B, українці швидше згодні, ніж не згодні (41% і 8% відповідно), що боротьба з інтелектуальним піратством - це не більше, ніж лобіювання інтересів великих компаній.

Реклама:

Водночас, думки респондентів розділилися із приводу твердження, що закриття сайтів, подібних EX.UA, є необхідним заходом, якщо наша країна прагне стати частиною цивілізованого світу.

Кожен п'ятий (21%) з цим згоден, а кожен четвертий (25%) - не згоден.

Дослідження громадської думки про ставлення українців до боротьби з інтернет-піратством компанія проводила 10-20 лютого 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: