Україна адаптує стандарти до норм Митного союзу

П'ятниця, 30 березня 2012, 09:28

Україна має намір адаптувати свої технічні стандарти до норм Митного союзу.

Консультації з питання усунення технічних бар'єрів в торгівлі з країнами-членами Митного союзу відбулися у четвер у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, пише газета "Комерсант-Україна".

Україна має намір визначитися з умовами, за яких стане можливим приєднання до технічних регламентів МС, а також подати заявку про включення українських сертифікаційних центрів в єдиний реєстр органів із сертифікації та випробувальних лабораторій (центрів) МС.

Також планується, що українські експерти зможуть брати участь в розробці техрегламентів Митного союзу, - комісія МС допускає таку участь для представників країн-членів СНД.

Реклама:

При цьому в МЕРТ мають намір остаточно визначитися з умовами свого приєднання до техрегламенту МС протягом місяця - такий термін встановлений для подання проекту відповідної "дорожньої карти" на розгляд Євразійської економічної комісії.

Учасники наради запевняють, що ці плани не є перешкодою для приведення українських техстандартов у відповідність із нормами ЄС.

Тема приєднання України до техрегламентів, що діють у Росії, Білорусі та Казахстані, піднімається не вперше, нагадує видання.

У 2011 році прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що Україна розглядає можливість тимчасового приєднання до техрегламенту ЄврАзЕС в період адаптації вітчизняних стандартів до норм ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: