Євразійська комісія вводить мита на "колеса Пінчука"

Вівторок, 20 жовтня 2015, 12:07

Євразійська економічна комісія 13 жовтня вирішила на п'ять років ввести антидемпінгове мито в 4,75% на імпорт сталевих суцільнокатаних коліс (для виробництва залізничних вагонів і трамваїв) з України.

Про це йдеться в матеріалах комісії, передають "Ведомости".

Мито може бути накладено на початку 2016 року, але остаточного рішення ще немає.

Рішення ухвалене за підсумками антидемпінгового розслідування, ініційованого Нижньотагільським металургійним комбінатом (входить в Evraz) і Виксунським металургійним заводом (входить в ОМК).

Реклама:

У матеріалах ЄЕК наголошується, що запровадження мита в основному торкнеться української металургійної компанію "Інтерпайп" бізнесмена Віктора Пінчука.

За даними ЄЕК, в 2013 року поставки українських коліс в ЄАЕС досягали 63,1-67,6 тисяч тонн на суму 94-101,4 млн доларів. Це 13,2% від обсягу споживання в країнах ЄАЕС.

Представники Evraz і ОМК вважають розмір мита недостатнім, пише видання.

"На нашу думку, розмір мита не повною мірою відповідає масштабам демпінгу", - відзначає представник ОМК.

При цьому вагонобудівні заводи побоюються зростання цін з боку Evraz і ОМК. А це призведе до підвищення ціни на готовий вагон і підвищення вартості ремонту вагонів.

Evraz і ОМК - найбільші в Росії виробники сталевих коліс. На кінець 2014 року на них припадало до 98,9% від обсягу їх виробництва в ЄАЕС.

Як відомо, основними акціонерами Evraz є російські бізнесмени Роман Абрамович, Олександр Абрамов і Олександр Фролов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: