Борг Греції може знизитися до прийнятного рівня

Вівторок, 13 березня 2012, 15:01

Нова програма фінансування, реструктуризація боргів і реформи можуть знизити борг Греції до прийнятного рівня, але для цього Афінам доведеться дотримуватися належної політики до 2030 року.

Про це говориться в оновленому аналізі міжнародних кредиторів, передає Reuters.

Згідно з аналізом боргової ситуації Греції, проведеним Єврокомісією, Європейським центральним банком (ЄЦБ) і Міжнародним валютним фондом (МВФ), після обміну облігацій країни, що пройшов в минулі вихідні, держборг Греції може знизитися до 116,5% ВВП до 2020 року і нижче 90% ВВП до 2030 року.

"Результати аналізу свідчать про те, що програма може довести борг Греції до прийнятного рівня", - йдеться в аналізі.

Реклама:

У ньому також говориться, що єврозона повинна бути готова до того, що Афінам, можливо, знадобляться додаткові кошти.

"Тим не менш, присутні значні ризики того, що через шок зниження боргового навантаження може бути перервано. Згідно альтернативному і менш сприятливому сценарію, боргове навантаження до 2020 року як і раніше буде вище 145% ВВП", - повідомляється в документі.

"Більше того, враховуючи високий очікуваний рівень і частку пріоритетного боргу, перспектива повернення Греції на ринки фінансування після закінчення програми залишається невизначеною", - йдеться в аналізі.

Греція уникла неконтрольованого дефолту минулого тижня, отримавши згоду 85,8% приватних кредиторів на обмін облігацій, який знизить гігантський держборг країни на 100 мільярдів євро і дозволить отримати фінансову допомогу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: